Börzsei Bence

Faápolóként dolgozom és a fejembe vettem, hogy ezt a szép szakmát minél több emberrel megismertetem. 

Szeretném, ha a következő generáció még többet tudna a fákról, a gondozásukról, a megmentésükről. Szeretném, ha tudnák, hogy a fák is érző, lélegző lények és hozzánk hasonlóan ők sem halhatatlanok, ezért vigyáznunk kell rájuk. 

Nem szeretnék azonban írói szerepkörben tetszelegni, mert nem vagyok az. A fák bajnokai című könyvben igyekeztem informatív és egyúttal szórakoztató történetekkel előrukkolni a gyerkőcöknek. Ha a mesékből csak egyetlen új dolgot is tanulnak a fákról, akkor én már végtelenül boldog vagyok és azzal a könyv is elérte a célját. 

A mesekönyv nem jöhetett volna létre valódi történetek nélkül. A szebbnél szebb faápolási és famentési munkálatok adták az inspirációt az íráshoz. Köszönettel tartozom a megrendelőimnek a bizalmukért és a kihívásokkal tarkított feladatokért.  

Tamás Anett

Évek óta a társam mindenben, így ezt a könyvet is együtt álmodtuk meg. Kiírtam magamból a történeteket, Anett pedig formába öntötte azokat; a szerkesztés nem is kerülhetett volna jobb kezekbe. 

Addig gyúrta és finomította a sztorikat, amíg végül valódi mesékké nem váltak. 

Nem is hittem volna, hogy van olyan nyomda, amely teljes mértékben környezettudatos, de Anett rábukkant és így megjelenhetett nyomtatásban a könyv.  

Jambrich Réka

A történetek bármennyire is jól vannak megfogalmazva, megfelelő illusztrációk nélkül vajmi keveset érnek.

Rékának nem volt egyszerű dolga, hiszen egy manapság még kevésbé ismert szakmát kellett bemutatnia a rajzokon keresztül.

A mesekönyv illusztrálása összetett feladat volt; egyrészt kedves, bájos rajzokra volt szükség, másrészt a szakmaiságra is figyelnie kellett. Rékának sikerült ezt ötvöznie és a kezei között életre keltek a karakterek, amelyeknél szerethetőbb figurákat nem is tudnék elképzelni.